ARTISTER

INTERSTATE 20

 

TYLER CHILDERS

I likhet med andre store sydlige historiefortellere, har Tyler Childers, singer-songwriteren fra Kentucky, forelsket seg i stedet. Menneskene, landemerkene og selvfølgelig legendariske øyeblikk fra hans barndom i Lawrence County. Hans formidable debutalbum, "Purgatory", co-produsert av Grammy Award-vinnerne Sturgikk Simpson og David Ferguson, er en selvbiografisk skisse av Childers vei fra ungdom til lykkelig gift. Synd og fristelser, mord og bedrag, demoner og engler. Childers hadde lenge lett etter en spesiell lyd til debutalbumet, da kompisen hans, trommeslageren Miles Miller, introduserte han for Simpson. Simpson sa "Det er denne lyden. Jeg vet hva du prøver å få til; fjellyden". Fortrolig vervet Simpson Ferguson til prosjektet, og sammen med et band, som blant annet inkluderte Stuart Duncan, Michael J. Henderson, Rudd Pahl, Michael Bum og Miles Miller lagde de albumet. Det var her det hele startet, og i senere tid har Childers gitt ut flere album. Siste ble sluppet i 2019 - så det er bare å glede seg til nyere musikk når han intar Oslo Americana Weekend. 

KQtV7fwQ.jpeg

DAVID RITSCHARD

Stockholmeren David Ritschard knocket publikum på Stockholm Americana i midten av juni, akkurat da han slapp det oppsiktvekkende debutalbumet Brobrännaren. Med sanger like originale som Davids fremtoning; i hvit skjorte/ slips, kjekk cowboyhatt på snei..og treningsdress.

 

Spiss øra for sanger som «Hammarbyhöjden revisited», «Inte här (när jeg är här)» og singelen «Som en Hank Williams refräng». Tenk deg «Lyckliga gatan» katapultet inn i et nytt årtusen. David Ritschard – Sveriges urbane cowboy, har I de siste 10 årene turnert som frontmann og låtskriver i bluegrassbandet Spinning Jennies, samt Krokodiltårarna. I juni debuterer han med et fullt album under sitt eget navn. 

Med debutalbumet beveger David Ritschard seg nærmere nåtiden, der vi tidligere har kjent lukten av svensk/amerikansk 60 tall, er det nå moderne, ærlig countrymusikk vi får servert. Sangene er ikke nødvendigvis selvbiografiske, men alltid personlige, forklarer David Ritschard. David har alltid en kjærlighet til til det hardt arbeidende mennesket, de som blir holdt utenfor. - Følelsene og historiene som formidles i amerikansk folkemusikk og tidlig populærmusikk kan vanligvis overføres til svenske forhold. Og i den sammenhengen er det alltid en "trussel" for en svensk countrysanger å havne i dansbandsporet. Det har vært en balansegang i mine prosjekter, og nå når jeg har begynt med ren country, må jeg nok være enda mer forsiktig, spekulerer Ritschard.

Gb7UATAg

BRANDY CLARK

Nashville, Tennessee-baserte Brandy Clark mottok i 2013 sin første, av nå imponerende seks, GRAMMY-nominasjoner. Den gang i kategorien ”Best Country Song” for sitt arbeid sammen med Miranda Lambert på deres No. 1 hit ”Mama’s Broken Heart”. Clarks talent som en helt fantastisk historieforteller ga henne raskt stor suksess i Nashville. Brandy Clark har blant annet skrevet låter for Sheryl Crow, The Band Perry, Reba McEntire, LeAnn Rimes, Billy Currington for å nevne noen.

I 2013 ga Clark ut sitt debutalbum, ”12 Stories”, som ble omfavnet av både musikkelskere og kritikere. Albumet ble nominert til to GRAMMYs, inkludert beste nye kunstner og beste countryalbum. ”12 Stories” ble også kalt ”Beste album i 2013” av blant annet Boston Globe, New York Magazine, NPR og The New York Post. Hun vant også CMA Song of the Year for låta ”Follow Your Arrow”, som hun skrev sammen med Shane McAnally og Kacey Musgraves. Samtidig som hun også ble nominert til CMA New Artist of the Year – samme året.

I 2016 kom utgivelsen av hennes andre album, ”Big Day In A Small Town”, som også mottok to GRAMMY-nominasjoner for beste countryalbum og beste county-soloopptreden.  Clark  toppet igjen kritikernes ”Best of”-lister hos NPR, Rolling Stone, Entertainment Weekly, Billboard.

Det er ingen tvil om at dette gjør Clark til en av countrymusikkens dyktigste artister; elsket av fans, kritikere og andre underholdere. Den berømte musikkritikeren og forfatteren Ann Powers kaller Clark ”en historieforteller av beste kaliber”.  De siste årene har Clark jobbet med bl.a. Willie Nelson, Brandi Carlile, Dwight Yoakam og Sugarland. Gled deg til hun inntar Interstate 20!

Brandy Clarke.jpeg

MALIN PETTERSEN

Siden slippet av hennes solodebut for under et år siden har Malin Pettersen rukket å vinne Spellemannpris, spille på by:Larm, få sitt eget radioprogram på NRK P13, bli nominert til musikkprisen AmeripolitanAwards i USA og bli finalist i International SongwritingCompetition. At hun også har rukket å spille inn ny musikk i denne hektiske perioden er mektig imponerende – spesielt når nivået er såpass høyt.

Etter å ha frontet countrybandet Lucky Lips i en årrekke, tok Pettersen sine første solo-steg ut i verden, samtidig som bandet hennes ble booket til bransjefestivalen Americanafest i Nashville. Med en opptreden på ærverdige The Station Inn og påfølgende introduksjoner til – og sosialisering med – lokale musikere, kom Pettersen hjem med bagasjen full av inspirasjon og nye låter.

Resultatet er en perlerad av vakre, nedstrippede låter, samlet på et minialbum som ble sluppet 11.oktober. Her hører vi Malin i en helt ny setting; kun henne og gitaren. Det er først og fremst låtskriveren og vokalisten Malin Pettersen som får skinne på denne samlingen, spilt inn i Studio Paradiso i Oslo. Inspirert av sine musikalske helter, Willie Nelson, Lucinda Williams og Ella Fitzgerald, beveger Pettersen seg med letthet mellom country, blues, pop og jazz.
Minialbumet har allerede høstet gode ord fra alt fra Aftenposten til Billboard Magazine og Rolling Stone Magazine.

Malin Pettersen.JPG

SIGNE MARIE RUSTAD

Etter å ha fanget oppmerksomheten til det stadig voksende norske americana-publikummet med debutplata Golden Town (2012), skapte Signe Marie Rustad for alvor bølger med kritikerroste og sjangeroverskridende Hearing Colors Seeing Noises (2016), som også ble anerkjent med en Spellemann-nominasjon.

På tredjeplata When Words Flew Freely, returnerer Rustad med den glassklare, kraftfulle stemmen og de poetiske sangene som har gitt henne en lojal fanbase her til lands. Etter en periode med omveltninger i livet, fikk Rustad skrivesperre og sluttet å lage musikk. Platetittelen henspiller på tiden da livet var i flyt og ordene stort sett kom til henne uten problemer.

«Da jeg sakte men sikkert var i ferd med å sette i gang med å skrive musikk igjen, begynte jeg å åpne opp gamle esker. Det er ikke en metafor, men faktiske esker med CD-er, kassetter og vinyl som jeg hørte på i mine formative år. Jeg forsøkte å huske hvordan all denne musikken påvirket meg, og hva den fikk meg til å føle. Jeg hadde skrudd av den måten å ta inn omgivelsene på, for å beskytte meg mot det som hadde gjort livet vanskelig. Gjennom skrive- og innspillingsprosessen av When Words Flew Freely har jeg prøvd å åpne opp for slike følelser igjen,» sier Rustad om arbeidet med plata.

Live har med seg et fantastisk merittert band, bestående av folkemusiker og gitarist Annar By, trommeslager Alexander Lindbäck (The Jayhawks, Roger Græsberg & Foreningen, St. Thomas, m.fl.); pianist Bjørge Verbaan og bassist Njål Uhre Kiese. Bandet løfter Rustads låter opp og bringer den poetiske dynamikken fra platene til live på scenen.

signe_12(1).jpg

SWEETHEART
 

 

Sweetheart er en trio som oppholder seg i et stillfarent og lavmælt americanalandskap med flygel, pedal steel og akustisk gitar.

 

Mange fikk ørene opp for Sweetheart da trioen i mai ga ut singelen «Ghosts» til svært gode omtaler. EarToTheGround Music skrevi sin anmeldelse: I’ll bet this is the best Norwegian folk song you’ve heard today. In fact, it might be the best Norwegian folk song you’ve ever heard in your life. But kidding aside, I genuinely love this song. Ilike how it’sin no hurry to tell the story. The vocal harmonies are wonderfully tender, pulling the listener in from the start. It’s great that the song feels like a carefully written poem with just enough instrumentation to help the message go down smooth. This is a treasure of a song and I’m fortunate to have found it.

 

22. november slipper Sweetheart ut vinylsingelen «The Dark». B-siden «Your Turn To Pray» har allerede høstet terningkast 6 og omtalt som intenst vakker av Erik Valebrokk.

 

Opprinnelig oppsto Sweetheart som et alternativ country-band i 2003 og spilte i en periode på to år, frem til 2005, over 50 konserter. Bandet fikk radiospilling på NRK P1 og P3 med egenproduserte CDR-utgivelser, og spilte også en minikonsert live på NRK P3. Sweetheart ble spådd en lovende fremtid av bransjeprofiler som Tom Skjeklesæther og Claes Olsen, men ble uten forvarsel oppløst en vinterkveld i 2005. Pausen, som virket å bli evigvarende, var over etter 13 år, og i desember 2018 slapp de debutsingelen «World War 3». Etter gjenoppstandelsen var Sweetheart en trio, og har blant annet spilt på Mono, Eiker Rock, Kulturnatt Drammen og Piknik i Parken (natt), og på John Dee under klubbdagen på Øyafestivalen nå i august.

H1gbABOA.jpeg

KACY & CLAYTON
 

I oktober slapp tremenningene Kacy & Clayton sitt nye album ”Carrying On” via New West Records. Abumet som består av 10 låter ble spilt inn i Chicago, IL.

 ”Carrying On” følger deres tidligere internasjonale anerkjennelse.  Deres tidligere plater ”Strange Country” kalte Q Magazine ”A beautiful album that nudges a classic past into a brave future”. 2017-albumet ”The Siren’s Song” blir beskrevet som “Ageless and beguiling. A classic record for this or any other time” av Uncut.

Musikken Kacy og Clayton lager er uløselig fra der de vokste opp. Musikken de lager handler om menneskene du finner i Wood Mountain, Saskatchewan, en bitteliten bygd i Canada. De synger om åsene, fjøsene og avstanden fra området med en bittersøt erkjennelse av at musikken har tatt dem langt hjemmefra.

Lyden deres bærer preg av at de kommer fra en familie og et samfunn hvor det å spille musikk er en stor del av sosiale sammenkomster. Musikken på albumet er en sammenslåing av psykedelisk folkemusikk, klassisk engelsk folkemusikk og historisk urmusikk fra Sør-Appalachia.

Jeff Tweedy, produsenten av albumet, sier følgende om ”Carrying On”: "When I first heard Kacy and Clayton, I was struck by how much detail and nuance they had absorbed from what sounded like a large swath of my record collection. When I told them that they were as good as the artists they were drawing from, I’m not sure they believed me. On this record I don’t hear those influences as much as I hear them taking the things they love so intimately and telling their own story. I think they’re a truly great band.”

Etter å ha turnert nesten uten stopp de to siste årene, ble ”Carrying On” laget og spilt inn umiddelbart etter en turné i Vest-Canada. “This album has, by far, the most intense and confident performances we’ve ever done on record and I hope that intensity will be felt by the listener.”

Casey and Clayton.jpg

TONE BRINGSDAL

Tone Bringsdal har blitt omtalt som en stilsikker og talentfull låtskriver og tekstforfatter, som kan skilte med en særegen og kreativ stil. Lidenskapen for låtskriving fant hun i en melankolsk bakgate der Nick Cave møter Townes van Zandt og Gillian Welch.

Tone har spilt live med egenprodusert musikk siden 2013. Til tross for ikke å ha utgitt noe av dette, har hun spilt på bl.a. by:Larm, Sørveiv, Kilden Kulturhus, og flere ganger på nå historiske Café Mono i Oslo, i tillegg til å ha spilt support for Jonas Alaska, Erlend Ropstad, Torgeir Waldemar, og, senest i høst, duoen David Eugene Edwards (16 Horsepower, Wovenhand) & Alexander Hacke (Einstürzende Neubauten), m.fl.

 

I sommer spilte hun support for Madrugada på Ravnedalen Live i Kristiansand for 4500 mennesker, samt spilte konsert på Øyafestivalens bibliotekscene.

Hennes debut-EP er innspilt i Subsonic Society med Anders Møller bak spakene og Torgeir Waldemar Engen som medprodusent. Den er masteret av Vegard Sleipnes (Reel to Reel Mastering), og gis ut 27. september 2019 på Mother Likes It Records, som hun nylig signerte med.

“A pure but driven soul, unperturbed by music industry bullshit, Bringsdal lives in a forest and makes country music, appropriately, in an achingly forthright-but-fragile manner.”
- Si Hawkins, Clash Magazine (2015)"

 

Egon Holstad trillet fem på terningen for EP'en hun slapp tidligere i år, og skrev blant annet: 

«Alle fire låtene er bunnsolide, men det er særlig den voldsomme «Gold Digger» som suger deg inn i høyttalerne og tar grep, attpåtil med en misantropisk tekst nevnte Cave og Townes nok ville nikket anerkjennende til.»

 

ToneBringsdal1.jpg

JONAH TOLCHIN

 

Jonah Tolchin har kjempet med en haug av følelser i sine 27 år, og gjennom denne prosessen har han konsekvent funnet midlene til å integrere disse i musikken. Det vil du absolutt merke på hans siste plate. Progresjonen har vært kort, med tanke på karrieren, men modenheten og den musikalske progresjonen er det absolutt ingenting å si på. På hans siste album, ”Fires for the Cold”, som ble utgitt i år, legger Tolchin konfliktene og mye av det som har opptatt han de siste årene på bordet. Det har definitivt vært en vanskelig tid; ekteskapet hans tok slutt og det gjorde han både knust og forvirret. Selv forklarer han det slik:

“Every record I make is like a record in time,” forklarer Tolchin.“It recounts the things that I’ve observed and experienced between the last album and the current one. It’s painful for me to talk about the last few years. It’s even painful to write about it. But singing and strumming about it? That’s different. That’s the main way I feel that I’m able to interact with the impossible emotions. It’s the greatest gift that music has given me throughout my life.”

Heldigvis fant Tolchin søtten han trengte da han kom i studio. Albumet ble spilt inn i Carriage House Studios og co-produsert med den Grammy-vinnende musikeren, ingeniøren og produsenten Sheldon Gomberg. Albumet inkluderer en rekke bemerkelsesverdige gjester – Jackson Browne og Rickie Lee Jones og Sara Watkins for å nevne noen. Resultatet ga noen av de vakreste melodier og følelsesmessige tekstene som Tolchin noen gang har levert. Dette blir garantert magisk å oppleve live!

Jonah Tolchin.png

WINDING ROAD

Winding Road er en bluegrass/americana-trio, som lar seg inspirere av tette harmonier, akustiske toner og melankolske tekster. To av medlemmene har tidligere spilt sammen i bandet Sweet Marie, hvor de fikk utvikle seg på både instrument, vokal og som låtskrivere.

 

Da Erlend S. Hølland (Lucky Lips) ble med på bass og vokalharmonier ble bandet komplett! Mellom seg trakterer de gitar, mandolin, autoharpe og kontrabass, men det er vokalen som står i fokus i det nedstrippede lydbildet.

 

Debutplaten «Steady Ground» ble sluppet i 2018, og bandet består av Trine Skullestad Hølland (vokal, gitar, autoharpe), Øyvind Fredriksen (gitar, vokal, mandolin) og Erlend Skullestad Hølland (kontrabass og vokal). 

Winding Road.jpeg

KENNETH NORUM

Det er få artister her i Norge som kan formidle som Kenneth. Det er en inderlighet og en ærlig smerte i mange av tekstene hans som du virkelig skal ha ryggrad for stå på en scene og dele med andre». -Dust of daylight

 

Etter at Kenneth Norum fra Skogbygda slapp sitt debutalbum «Heart on a Sleeve» i 2017 har lovordene og konsertene stått i kø for nykommeren fra den lille bygda. Det som begynte med et lite knippe låter spilt inn på soverommet, har utviklet seg til å bli en bunnsolid solokarriere med norgesturné, konserter i Sverige og radiospillinger i inn- og utland. Og tidligere i år spilte han en magisk konsert på legendariske Rockefeller.

 

Erik Valebrokk kalte debutplaten «Et stillfarent mesterverk» og trillet sekseren, mens Tom Skjeklesæther skrev «Heart on a Sleeve inneholder ni originale sanger skrevet av sangeren selv, udiskutabel heartlandrock som vekker oppsikt med solide melodier, masse fin spilling og den helt nødvendige på-vei-til-å-ruste-stemmen. En slags blanding av Don Henley og John Moreland».

 

Siden debuten har artisten landet en platekontrakt med ingen ringere enn Snaxville Recordings og ga første smakebit fra denne når han slapp singelen «Throw Your Arms Around Me» i april med selveste Malin Pettersen på gjestevokal.

Kenneth Norum.jpg

JOHAN BERGGREN

Omtrent nøyaktig ett år etter debutplata er Johan Berggren
fra Jørstadmoen ute med oppfølgeren ”Lilyhamericana”, plata som mottok 5'er av Dagbladet. Denne gang en på morsmålet. Med låter om sene kvelder, tomme glass og flammer som ikke lenger vil ha noe mer med deg å gjøre tar han deg med på ein fuktig reise gjennom en urban, men bygdefødt visesangers liv.

I april tok Berggren med seg en gitar og en idé om en skive til en gudsforlatt gård i Greeneville, Tennessee. Med vindu ut mot the Smoky Mountains skrev han låtene som resulterte i Lilyhamericana.To måneder seinere kom han tilbake til Oslo og tok med seg bandet rett til Velvet Recordings for å spille inn plata. Gled deg til å oppleve han under lørdagen på Interstate 20!

rHUgJvUQ.jpeg

A NORDICANA REVUE

Interstate & Lucky Lips presents: A Nordicana Revue

Det har vært stor blest rundt det norske americanamiljøet i det siste, med mange sterke utgivelser, og oppmerksomhet både i norsk og internasjonal presse.

Interstate ville booket alle om vi hadde hatt mulighet, men da måtte vi utvidet festivalen til en uke. Vi tok derfor kontakt med Lucky Lips om de ville være «husband» for å presentere noe av det som beveger seg på den norske americanascenen.

 

Artistene som skal være med slipper vi fortløpende frem mot festivalen. Og vi lover at det blir mange godbiter!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Første gjesteartist er Louien

 

Singer-songwriter Live Miranda Solberg, med fartstid som vokalist, gitarist og komponist i gruppa Silver Lining, la ut sangen "Demo no. 1" på Soundcloud for to år siden, under artistnavnet Louien. Siden har det gått slag i slag. Fortryllende opptredener bl.a. under Øyafestivalen og by:Larm har skapt stor begeistring og etterlatt kraftig mersmak hos et stadig større publikum. Louien har høstet mange lovord for konsertene hun har hatt så langt i år, bl.a. under Ranglerock på Bryne og på Den Intellektuelle Countryfestivalen på Voss. I kjølvannet av albumslippet er det tid for flere konserter rundt omkring i Norge. Debutalbumet "None of my Words" ble sluppet Jansen Records 20. september 2019. Albumet har høstet svært gode anmeldelser, både her i Norge og i utlandet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Andre gjesteartist er Stine Andreassen

Stine Andreassen er sanger, gitarist og låtskriver i de fremadstormende americanabandene The Northern Belle og Silver Lining. Silver Lining gjorde seg raskt bemerket på den vitale, norske americanascenen og ga ut ep-en «I’ll Be Waiting for You (In the Grey)» i januar 2017. Sommeren 2018 kom den ordentlige platedebuten «Heart And Mind Alike» til kjempekritikker. Der Silver Lining i større grad tar utgangspunkt i folk-sjangeren, går The Northern Belle i bresjen for country-inspirert popmusikk.

The Northern Belle ble startet i 2012 og frontes av vokalist og låtskriver Stine Andreassen. De ga ut debutalbumet "The Northern Belle" i 2015 og albumet "Blinding Blue Neon" i 2018. For "Blinding Blue Neon" ble de nominert til Spellemannprisen 2018 i klassen country, bandet fikk spille på utdelingen og Aftenposten trillet 6 på terningen. Den positive oppmerksomheten har resultert i spillejobber på flere av landets største festivaler. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Tredje gesteartist er Benedicte Brænden

Benedicte Brænden fra Elverum leverer en unik mix av country noir og americana, med et hint av rockabilly. Hennes tredje studioalbum “Raging River” slippes i 2020!

Benedicte er for mange nordmenn kjent fra NRKs underholdningsserie “Lyden av Lørdag”, her var hun en av seks finalister side om side med blant andre Ida Jenshus. Før den tid var hun vokalist i Bazooka Boppers, et populært rockeband som var svært aktive i perioden 2001-2006. De ga ut 7” singelen “Shake It” / “Dirty Love”, og albumet “Bad Girl Boogie”. Benedicte valgte å forlate gruppen i 2006 for å satse på en karriere som soloartist.

Våren 2007 fikk hun en unik mulighet til å turnere i Tyskland sammen med bandet Tito &Tarantula, kjent fra Quentin Tarantino og Robert Rodriquez filmer som “From Dusk TillDawn” og “Desperado”. I løpet av kort tid ble hun invitert med på nok en rundreise i Tyskland. Denne gangen med det tyske countrybandet The BossHoss. Responsen var formidabel, og i 2009 la Benedicte ut på soloturné til utsolgte konsertlokaler.

Benedicte debuterte som soloartist i 2012 med albumet “Doghouse Rose”, og mottok strålende kritikker fra pressen. “Doghouse Rose” er countryrock inspirert av artister som Steve Earle og Kasey Chambers.

Det tok fem år før Benedicte var klar med sitt andre studioalbum “Blood On Your Hands”. Men ifølge pressen brukte hun tiden godt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fjerde gjesteartist er Robert Moses fra Robert Moses & the Harmony Crusaders

Robert Moses, som kom opprinnelig fra Chicago i USA, har sluppet to plater og en haug singler i Norge sammen med hans band the Harmony Crusaders, som spiller en blanding av Americana, rock og psychedlia som de kaller ‘Self-Developing Country’. Han og bandet arbeider for tiden om deres tredje albumet med Bendik Brænne som produsent. Nye musikk skal slippes i løpet av 2020.

I september 2013 ga Robert Moses & the Harmony Crusaders ut albumet Self-Developing Country (produsert av Freddy Holm på Kleiva Studios) på Voices of Wonder Records. Albumet fikk veldig gode anmeldelser, deriblant 5 i Dagbladet og terningkast 6 i Firdaposten. Det endte også opp i flere Top Ten lister for 2013, som inkluderte Dagbladets liste, i tillegg til at albumet vant prisen for Best Alternativ Country Album oftheYear fra The Independent Music Awards i USA. Singler fra albumet ble playlisted rundt Norge.

Robert Moses & the Harmony Crusaders laget deres neste skive Plutonic Friends hos Subsonic Society Studios med Anders Møller, kjent fra Kåre and the Cavemen and Euroboys, og Spellemannspris nominerte Torgeir Waldemar som co-produsenter. Albumet ble gitt ut i 2018 på Voices of Wonder Records og et par singler ble sluppet i høsten 2017 som har fått utmerkede anmeldelser og airplay og har vært inkluderte i en rekke av Spotifyplaylister.

Robert har sunget sammen med Malin Pettersen i the Harmony Crusaders i mange år og ser frem til å opptre sammen med henne og bandet Lucky Lips.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Femte gjesteartist er Kristine Marie Aasvang

Kristine Marie Aasvang, er en aktiv låtskriver, komponist, kunstner og sanger. Som soloartist under eget navn framfører Aasvang egne låter i folk og country pop -stil, og stemmen hennes kan gi assosiasjoner til Patsy Cline og Sandy Denny. Tekst, melodi og klang står sentralt i låtene.

Aasvang har operert i undergrunnen som singer-songwriter, lydkunstkomponist og som korist i flere bandsammenhenger, og har imponert med sin tidløse og særegne stemme på diverse scener rundt i det ganske land. Folkemusikk fra hele verden har vært en stor inspirasjon i komposisjoner og låtskriving, og interessen for hva en stemme kan tilegne seg av teknikker og uttrykk har drevet frem en utforsking av stemme som kunstuttrykk i ulike former og formater.

I mars 2019 slapp hun sin første lydkunstplate, Klagesang under navnet The Secret Sound, og er ellers å finne i pop-folk-bandet The Secret Sound Of Dreamwalkers. Bandet slapp nettopp sin plate nummer to, 4. oktober 2019, som mottok strålende anmeldelser.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sjette gjesteartist er Jørund Vålandsmyr i Jørund Vålandsmyr & Menigheten

Jørund Vålandsmyr, Norges høyeste countrysanger? Vokalist og låtskriver i det spellemannsnominerte honky Tonk bandet ‘Country Heroes’. Fast medlem av verdens største kvartett ‘Frank Znort Quartet’. Nå aktuell med soloprosjektet ‘Jørund Vålandsmyr & Menigheten’ som gav ut debutplaten ‘Til Dere Som er Lykkelige’ i november 2019. Denne ble av Klassekampen kåret til en av årets beste plater.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Syvende gjesteartist er Matias Hilmar Iversen

 

Matias Hilmar Iversen er kjent som låtskriver og vokalist i Ila Auto, og debuterte som soloartist på tampen av fjoråret med det strålende albumet «Best på vinyl». Dagsavisen ga en femmer, og Erik Valebrokk en sekser: «Sensasjonell solodebut fra Matias Hilmar Iversen. Hva skjedde egentlig her? Bæng, sa det, så kom en av årets desidert beste norskspråklige plater inn fra sida!»

Ila Auto er aktuelle med sitt femte album «Piknik med døden» i februar, og Matias sitt andre soloalbum kommer høsten 2020.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Åttende gjesteartist er Einar Kaupang

Frihetsrock-kollektivet Dig Deeper har i 10 år vært Kaupangs åndelige bunker. Bandet skal etter ryktene spille inn sitt 4. Album i 2020. Etter den politisk ladde skiva "In Central European Time" kom ut i 2017 har Dig Deeper turnert land og strand i Norge, Nederland, og åpnet også Øyafestivalen i 2018.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Niende gjesteartist er Janne Hea

 

Når man har vokst opp i Hadelands bygdeverden, og lever sitt voksne liv i skogene i Östervallskog i Sverige, føles det ikke unaturlig at man ender opp med et musikalsk lydbilde som Janne Hea har gjort. Hennes tekster og melodier er tuftet på de musikalske tradisjonene vi finner i den amerikanske countrymusikken, og det er ikke feil å trekke frem samtidige låtskrivere som Tift Merritt og Gillian Welch når man hører Janne synge. Men - på dette albumet hører vi også spor av den britiske folkmusikken som ble rufset til av Fairport Convention, Sandy Denny og Lindisfarne på syttitallet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tiende gjesteartist er Tonje Halbjørnhus 

Med el-gitar, mandolin og ærlige tekster på hallingdialekt skaper Tonje Halbjørhus et musikalsk uttrykk i krysningspunktet mellom folk, visepop og americana. I mars 2019 ga hun ut sitt andre album «Etter Stjernene» til strålende kritikker. Dagbladet ga plata terningkast 5 og skrev: «Om det finnes noen som helst rettferdighet i dette landet bør hun med dette rykke opp til elitedivisjonen». Tonje skaper nære og stemningsfulle konsertopplevelser, både alene og sammen med bandet sitt. Siden platedebuten i 2016 har hun turnert jevnlig og spilt på festivaler som Camp Øya, Fauskivalen og Vinjerock.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ellevte gjesteartist er Unnveig Aas

Unike Unnveig Aas har i løpet av de siste årene sunget seg inn i hjertene til mange med sin slående stemme og sitt særegne musikalske utrykk. Hun blir ofte kalt den lille lavmælte kvinnen med den store sorgfulle stemmen. Når Unnveig synger, tror man på henne.

Musikken hennes er kontrastfylt. Den er stille og innesluttet, men også til tider fengende og dansbar. Med inspirasjon fra country, pop, klassisk rock og folk eksperimenterer hun med åpne gitarstemminger og synth-aktig steelgitar og skaper et sound som skiller seg ut i det norske musikkmiljøet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nordicana.jpg
Louien_julia_19_edited.jpg
FBzKzFan.jpeg
Bene.jpg
DSC_7647.jpg
kristine marie.jpg
jørund.jpg
Matias.jpeg
Einar.jpg
Tonje.jpg
Janne Hea.jpg
unnveig.jpeg